Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odemokratisk spärr hindrade folkkampanjen

Annons

Tyvärr, för Ludvikabornas del, lyckades inte folkkampanjen för sjukvården ta sig in i landstinget.

Undertecknad har hjälpt Lilly Granberg och folkkampanjen under valrörelsen men jag vägrade att stå med på folkkampanjens vallista av omsorg för valresultatet.

Många i Ludvika vet att jag är kommunist och mitt namn hade säkert skrämt bort en del väljare.

Nio procent av rösterna i Ludvika gick till folkkampanjen men en odemokratisk spärr på tre procent gjorde det omöjligt att ta sig in i landstinget.

Lars-Ove Hagbergs vänsterparti och Alf Johanssons socialdemokrater har raserat sjukvården i Dalarna, trots att de har höjt landstingsskatten.

För två år sedan försökte Ken Swedenborg och jag ta reda på vad det egentligen kostade att driva lasarettet i Ludvika. På grund av Hagbergs omhuldade Dalamodell var det i det närmaste omöjligt att få fram exakta siffror. Vi fick ringa fyra chefer, varav de flesta satt i Falun. Det som ytterligare komplicerade bilden var att landstinget har skapat ett särskilt fastighetsbolag som hyr ut lokalerna till landstinget.

Hagberg och Johansson har ingen kontroll på läget, men får fortsatt förtroende att ta hand om sjukvården i Dalarna och någon opposition finns det inte, eftersom folkkampanjen inte valdes in i landstinget.

Det ligger nog en hel del sanning i uttrycket "die dummen Schweden".

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons