Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehaglig episod med polisen i Falun

Annons

Torsdag morgon åker jag till jobbet som alla andra dagar.

Det dyker upp en polisbil i Norslund, den kör så sakta att jag byter fil och kör om, men håller hastigheten. Polisbilen kommer efter mig, åker flera kilometer efter mig. När jag svänger in på min arbetsplats, så kliver poliserna ut. Jag undrar vad jag gjort? Nog är jag skyldig alltid.

Fordonsskatten är inte betald. En jävla miss. Hade jag vetat det hade jag aldrig bytt fil och kört om. Poliserna är arroganta och överlägsna, dom har ju tagit en riktig brottsling.

Klockan är 06.30. Nu ska dom ta nummerplåtarna på bilen. Men poliserna har inga verktyg, bara en liten, liten fickkniv, som dom kämpar med för att få loss nummerplåtarna med. Tiden går, det är kallt på morgonen och jag fryser.

Jag frågar om jag ska hämta en skruvmejsel på min arbetsplats, för vi står ju utanför, så att dom som jobbar där kan se brottslingen. Nej, jag får inte hämta en skruvmejsel. I stället ringer poliserna efter en annan polisbil så dom kan få verktyg. Så där står jag på parkeringen i 45 min, med fyra poliser och två polisbilar. "När kommer pikébussen med schäfrar tänkte jag."

Nu har dom verktyg, det går inte så bra i alla fall, de får slita bort nummerskyltarna, så dom går sönder. Jag tycker att poliserna (aspiranterna) kunde ha stoppat mig tidigare, inte på min arbetsplats, jag skämdes hemskt mycket.

Undrar om det kändes bra för "trafikpoliserna"? De sa att de var trötta och ville hem och sova, men det hade väl inte hänt något på hela natten, så de var väl tvungna att ta någon, efter nattskiftet. Jag hoppas att poliserna inte sov så bra den dagen.

Det är ju verkligen tråkigt att resurserna inom polisväsendet inte går till något vettigare än att låta fyra poliser göra ett taffligt försök att ta av två nummerplåtar på en bil i 45 min. Och ändå misslyckas.

GROVT KRIMINELL?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons