Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oacceptabelt att nattbussen slutat köra ut mot Norslund

Annons

Två helger i rad har jag väntat förgäves på nattbuss 714 till Hosjö. Den har inte kommit som vanligt vid 02.10 till stora torget för att köra mig och mina vänner till Norslund, Hälsinggården, Korsnäs eller Hosjö. Att skylla för att jag väntat har jag ingen förutom mig själv, skulle man kolla noggrant i busstidtabellen upptäcker man nämligen att nattbussarna slutar köra den 27 april. Vad är meningen med det? Är det meningen att vi ska använda våra kära taxibolag mer? Eller ska vi börja cykla mer? Att folk cyklar hem är absolut inget dumt alternativ, jämfört med att åka taxi, men det tredje alternativet; nattbuss, vore bra att ha kvar.

Jag jobbar på en krog i stan och slutar klockan 02.00 på lördagar. Efter en kväll bakom mina skivspelare, i rökig miljö och hög ljudnivå betalar jag mer än gärna 20 kr för att få komma hem utan större fysisk ansträngning, och jag är säker på att det finns många som håller med mig.

Jag har inte hört mig för efter anledningar till att nattrafiken inte kör längre, det borde jag absolut göra. Det ska jag göra.

Det är på tok för dyrt att åka taxi, dessutom tar det alltid minst en timme att få tag på en, eftersom taxibolagen inte tar bokningar på nätterna.

Det är ännu för kallt för att cykla, dessutom kan det ibland vara otäckt att cykla hem ensam längs strandvägen när dynamon slutar snurra och allt blir mörkt.

Det här kan vi inte tolerera, att vi nattmänniskors bästa vän, jämte Statoil och Ghandi's, ska tas ifrån oss är oacceptabelt.

Ropen skalla "Nattbuss åt alla!"

GÖRAN DAHLSTRÖM 714CREW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons