Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya posten ett hinder

Annons

När man för ett antal år sedan renoverade och anpassade ett hus på Valhallavägen för en tandläkarmottagning, krävdes för bygglov att mottagningen skulle vara handikappanpassad och försedd med rullstolsramp, trots att man förklarade att man inte hade några patienter/kunder med behov av detta.

Samma sak inträffade när några företagsamma unga män, för inte så många år sedan, skulle öppna en pizzeria i Gonäs. På grund av byggnadens konstruktion var det stora svårigheter med att få plats med en rullstolsramp.

Företagarna förklarade då att man såvitt känt hade väldigt få handikappade kunder, och att man vid behov kunde ta upp beställning från dessa utanför lokalen och även leverera beställningen på samma sätt. Men icke! Det skulle vara handikappanpassat och därmed basta!

När nu posten inför sitt nya koncept, fler serviceställen med längre öppettider, gäller ofta rikstäckande avtal med så kallade samarbetspartners. Vissa grundkrav finns för att någon skall bli samarbetspartner, men frågan om handikappanpassning finns uppenbarligen inte med bland dessa grundkrav! Detta framgår ganska tydligt av postchefens uttalande om att "få tid att sätta sig in i frågeställningen på plats"!

Man har tydligen inte alls tänkt på att kräva handikappanpassade lokaler! Detta måste betraktas som synnerligen anmärkningsvärt med tanke på att posten, till skillnad mot de privata företagen ovan, skall vara en samhällsservice, tillgänglig för alla medborgare!

Förvånad (fast egentligen inte!) Medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons