Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har det gått för långt inom vården

Annons

Majoriteten av landstingets politiker har på senare tid visat en allt tydligare vilja att lägga ner vårdcentralen på Ludvika lasarett.

Detta är en medveten politik i syfte att svälta ut Ludvika lasarett. Vidare avses akutmottagningen i Ludvika att upphöra, en mottagning som inte har jourläkare nattetid är inte längre en akutmottagning.

Indragningen av jourläkarna nattetid innebär vad vi i Dalarnas sjukvårdsparti kan se att hjärtintensiven på Ludvika lasarett troligen måste läggas ner.

Detta innebär i praktiken en nerläggning av Ludvika lasarett, som gör att Ludvika med omnejd i större utsträckning måste söka sin sjukvård på det redan överbelastade länslasarettet i Falun.

Motsvarande nedskärningar gäller för Avesta lasarett och för Avestaborna.

Folket i Ludvika och Smedjebacken får i framtiden åka över sju mil till Falu lasarett. Detta är för Ludvika- och Avestaborna den "närhet till hälso- och sjukvård" som de tre s-landstingsråden talar om bland annat i Nya Ludvika Tidning den 27 maj.

Även Mora lasarett drabbas hårt av de nya besluten. All sluten psykiatri ska läggas ner där samt ett okänt antal platser på medicinavdelningarna, där patienter redan trängs i korridorerna.

Nedläggningen av psykiatrin i Mora drabbar de psykiskt funktionshindrade mycket hårt. Det vore intressant att höra hur landstingspolitiker från Ludvika, Avesta och Mora försvarar de nya prioriteringarna inför sina väljare.

DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons