Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nio budord för ett bättre liv för alla

Annons

Många beslut som togs under 50- och 60-talet resulterade i att människorna började leva i tron att allt sköts av någon annan. Individuellt ansvar behövdes inte. Tänkandet "Det här struntar jag i det är samhällets och skolans ansvar , blev förhärskande.

Följande åtgärder måste sättas in för att vi ska återfå balansen:

1. Föräldrar måste bli medvetna om att fostran av barnen är den viktigaste uppgiften de har i sina liv. De måste ovillkorligen skapa trygghet, lycka, framtidstro, känslan av att barnet behövs och skapa ansvarsmedvetenhet under sina första levnadsår.

2. Föräldrar ska lära sina barn att det finns lagar som skall följas.

3. Föräldrar ska alltid ha tid för sina barn . Detta måste skapas genom att det ekonomiska systemet ger alla föräldrar möjlighet vara tillgängliga for sina barn hela dygnet.

4. Föräldrar ska vara medvetna om att skolans uppgift är att följa läroplanen, lära barnen läsa, skriva, räkna.

5. Lärarna ska även vara medvetna om ett stort ansvar. Det ska inte finnas några skriv- och läsokunniga elever då dessa lämnar grundskolan. Läraren ska kunna undervisa alla, utan störningar. Läraren ska tillsammans med föräldrarna föra barnet in i vuxenvärlden.

6. Under uppväxten ska barnet i mycket tidig ålder få kunskap om att alkohol och droger är gifter, som enbart leder till förfall och olycka.

7. Förstörelse, klotter, våldsbrott, sexualbrott och stölder samt ekonomiska brott måste städas undan med högsta prioritet.

8. Vuxenvärlden i dag är inget föredöme for uppväxande släkte. Alla vuxna som känner sina brister: åtgärda dessa, sök hjälp om du inte klarar av det själv.

9. Det är viktigt att både föräldrar och barn har kunskap om att det materiella inte är det viktigaste i livet utan det är känslan av trygghet, lycka och hopp.

Om Du och jag hjälps åt och skapar förutsättningar och verkställer åtgärdslistan, så är jag övertygad om att vi kan förändra vår vardag.

Vi förändrar och önskar varandra lycka till.

Amatörfilosofen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons