Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till moderatstyrt Smedjebacken

Annons

Häromdagen kom ett lokalt valprogram från moderaterna i Smedjebacken-Söderbärke med en hel del inkonsekventa påståenden.

Kommunen har under de senaste åren tvingats till många tuffa besparingar, utan andra reservationer från m än i petitesser som placering av kommatecken och dylikt. Nu vill m fortsätta att spara "för att kunna erbjuda medborgarna en god vård, omsorg och skola" (!?).

Som besparingsåtgärder föreslås en minskning av antalet kommunanställda, tillsättning av kommunchef, reducering av det politiska inflytandet för att i ställ-et öka tjänstemännens ansvar. Man vill också avyttra allt som inte är lagtvunget.

Sedan 1999 har antalet kommun-anställda minskat med cirka 50 personer. Kommunen har 65,5 anställda per 1 000 invånare. Snittet i länet är 74,6.

Även om vi har duktiga tjänste-män, så är ett minskat politiskt inflytande ett slag mot demokrati och insyn. Demokratin är ett av de tre ben som en kommun är skyldig att stå på.

Moderaterna vill ha en kommun där folk trivs och väljer att bo, står det i valprogrammet, och man säger vidare att många som arbetar i företag i Smedjebacken väljer att bo på annan ort och pendla hit. Jodå, 72 personer pendlar in till arbete i kommun-en, men 2 023 pendlar från kommunen till arbete på annan ort. De har valt att bo här. Kanske trivs de också?

Skulle vi ta bort allt, som inte är lagtvunget, skulle till exempel biblioteket i Söderbärke läggas ner liksom musikskolan. Alla bidrag till studieförbund, föreningar, kultur- och fritidsverksamhet slopas.

Skulle det bli ett attraktivt samhälle att bo i?

ULLA ANDERSSON, s
ORDFÖRANDE I
KULTURNÄMNDEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons