Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedvärderingen av de gamla

Annons

Den åldrande befolkningen i Sverige och Europa har givit och kommer fortlöpande att ge politiker och fackföreningsfolk huvudvärk.

Tyvärr lär trygghetssfärerna för pensionärerna försämras i EU:s medlemsländer och involverade nationella och EU/EMU-politiker kommer att hitta på obekväma lösningar och nya lagpåfund för att få bukt med de stigande kostnaderna runt äldre EU-medborgare.

Se bara hur regering och riksdag gjorde i Sverige för att komma åt AP-fonderna och ordna ett nytt pensionssystem. Man bröt bland annat mot gällande grundlagar!

Politiska språkrör använder pressen och etermedier för att tona ner övergreppen mot tidigare överenskommelser och lagar. Utan författningsdomstol känner sig missdådarna inom politiken sig säkra.

Nedvärderingen av de gamla, som tydligen anses vara en samhällelig belastning, är helt klar för omgivningen.

Det är lätt att strunta i pensionärskollektivets dryga 2 miljoner medborgare och ge dem sämre vård och omsorg och lägre pensioner.

Vad som hänt med AP-fonden och det nya pensionssystemet vet väl de flesta i Sverige. Felaktiga börsspekulationer av maktelitens toppar har urholkat både fonder och pensionsspararnas medel i det nya systemet.

Redan från år 2010 beräknas inkomsterna från yrkesaktiva vara för små för att räcka till för de parallella pensionsutbetalningarna!

EU/EMU förespråkar återhållsamhet inom socialförsäkringsområdet, vilket innebär att omsorgen av de äldre från samhällets sida kommer att avta och vi lär få lägre pensioner.

Allt för eurons stabilitets vidmakthållande!

Antingen man är för eller emot EU/EMU - för pensionärerna nu och i framtiden blir det otryggt och sämre om man ser till EU-kommissionens direktiv till sina medlemmar inom EMU-sfären. Sverige är EU-medlem och följer i övrigt dess lagar och förordningar!

LENNART EKSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons