Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturvårdsverket ska inte bestämma

Annons

När björnarna ska florera fritt i våra bygder tycker man det blivit upp och nedvända världen. Man begriper ingenting, man är ju inte insatt i alla tokiga bestämmelser.

Naturvårdsverket ska väl inte få bestämma allting. Man tycker de lokala jaktvårdsföreningarna vore de mest kompetenta att i samråd med myndighet få bestämma hur många björnar bygden tål, men vad jag förstår har de ingenting att säga till om.

Det är ju så att saker och ting man älskar och vill ha så mycket som möjligt av vill man ha så nära till som möjligt. Så därför i Stockholm med omnejd där det finns så mycket folk med troligen många naturvårdsintresserade, vad vore lämpligare än att placera några björnar på de olika öarna? Här på landsbygden och våra skogstrakter behöver vi dem inte.

Ägare av tamboskap vill inte ha dem, bärplockning som ju också är nationalekonomiskt betydelsefull får vi inte räkna med mera. Mindre biodlare som känner sig hotade, får nog de styrande räkna med kommer att sluta. Att skrämma bort björnarna har visat sig vara omöjligt.

Många vill nog tacka Tängerjägarna för att de lyckats få slut på åtminstone en björn.

Allan Hellbom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons