Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivet säger ja

Annons

Det är lätt att tappa bort sig i debatten om vi ska införa euron som valuta i Sverige, en fråga som ju ska avgöras i en folkomröstning i höst. Man kan lätt få känslan av att det väger jämt mellan ja- och nejlägret i näringslivet.

Men det stämmer inte, ja-sidan är betydligt starkare. Folkomröstningen närmar sig och allt fler från näringslivet går nu ut och deklarerar att de kommer rösta ja.

Senast en tungviktare från industrin, nämligen Jürgen Dormann, verkstadskoncernen ABB:s koncernchef. Han säger att det är viktigt för ABB:s svenska del att Sverige blir medlem i den europeiska valutaunionen eftersom det skulle dra till sig fler investeringar och framhåller att ett nej till euron innebära en risk för färre investeringar här i Sverige. Det är en risk väl värd att ta på allvar.

Direktörer på nejsidan, som Rune Andersson och förre Sandvik-chefen P-O Eriksson, får oförtjänt mycket uppmärksamhet. Skälet måste vara mediernas intresse för konflikter. Men när över 70 procent av de svenska företagarna är för ett medlemskap torde det inte finnas några tvivel om att euron skulle ha en positiv effekt på näringslivet.

Det betyder i praktiken fler jobb och mer pengar till den offentliga sektorn. För min del råder det inga tvivel om vilken valsedel jag tar i höstens val.

STEFAN PR BENGTSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons