Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naiva svar

Annons

Det gäller webbfrågan i NLT om man skall bära cykelhjälm eller inte? Samma fråga hade Aftonbladet i söndags och lika tokiga svar!

De som cyklar, begriper de inte hur farligt det är och hur snabbt olyckan är framme?

Att ha cykelhjälm är minst lika viktigt som bilbälten. Jag skall här berätta om ett tragiskt fall. En jobbarkompis och vän till mig råkade illa ut för att han inte använde hjälm.

Han cyklade i en utförsbacke. Blev ett fel på cykeln så att det blev tvärstopp. Han for över styret och slog huvudet i asfalten. När de hittade honom låg han medvetslös. De körde honom till Uppsala.

Där låg han i koma i tre månader. För att han skulle kunna leva sågade de av skallbasen, lyfte undan den och gjorde ett ingrepp i hjärnan.

Han överlevde men är svårt handikappad för återstående levnadstid. Mig känner han inte igen ens, men han kan gå och röra sig.

Ja, så fruktansvärt illa kan det gå. Nyss hade han utbildat sig till byggnadsingenjör och haft ett jobb i Afrika.

Nyss hemkommen händer detta. Om han haft cykelhjälm hade han klarat sig, men han var lika naiv som ni andra som inte tror att olyckan kan vara framme.

Det tar bara några sekunder men kan förstöra livet totalt. Vi människor som över huvud taget lever farligt i dagens samhälle skall då åtminstone försöka gardera oss i den mån vi kan!

"REALIST" GRÄNGESBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons