Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mytomanen hittar på om Gränges

Annons

Svar till Grängesbergskritikern

Hej Mytoman!

Det är namnet på dem som inte kan hålla sig till sanningen och kalla fakta och det stämmer med dig. Du lägger till och drar besynnerliga slutsatser. En förmildrande omständighet är att du alla gånger är tonåring, det tyder ditt sätt att uttrycka dig på.

Jag ska här förklara några konstigheter du får till. Självklart får kioskinnehavaren ha vilka åsikter han vill, men om det är något att fästa avseende till är en annan sak. Det är stor skillnad på om man verkat i Gränges några månader eller en massa år, vilket föreståndaren för OK har. Han vet naturligtvis bäst hur det har varit och hur det är nu.

Samma konstiga slutsats drar du om mitt TV-tittande. Du vet vad jag ser på TV! Förresten börjar Nyheterna inte 18.10 som du skriver, utan 18.00.

Men nu ska jag skriva om allvarligare saker. Före detta gruvsamhället (byn, som du felaktigt kallar det) är betydligt fridsammare än du påstår. Jag har bott i alla delar av Sverige i 32 år, så jag har att jämföra med. Sala är värsta stället när det gäller narkotika. Där gick det inte att gå ut en kväll utan att man blev erbjuden att köpa knark.

Vad gäller inbrott var Gävle-regionen värst. Där var det inbrott i rastvagnen för jämnan. Jag var med polisen ett par gånger, då de inspekterade och skrev rapport. Det ledde naturligtvis ingenstans - de gjorde bara sin plikt. I och med att det gjorts inbrott var man skyldig att anmäla; det fordrade bolaget man jobbade åt.

Våldsammast var Borlänge och är än i dag. Det går knappt en vecka utan att någon affär eller kiosk rånas. Nackskott på puben, skarpskjutning mot lägenhet vid Tjärna Ängar är vardagsmat för polisen i Borlänge.

Vad jag bedömer är att Gränges är rena idyllen. Om jag är ute en kväll, är det enda jag ser någon som rastar sin hund, en och annan bil, eller unga som sitter i sina bilar utanför affären, gasande och babblande.

Så, bästa mytoman, du vill nog väl, men dina åsikter har väldigt litet att göra med verkligheten.

74-ÅRIGE GRÄNGESBERGARN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons