Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraparken är ett svart hål att stoppa pengar i för ägaren, Mora kommun

Annons

Återigen går det 500 000 kronor till Moraparken. Den här gången heter det "värdehöjande åtgärd"

För att det skall höras bättre, kommunen vill låtsas att dessa 500 000 kronor är en beständig investering i företaget.

Märkvärdigt att det just nu behövs en värdehöjning av Moraparken, men okay, är det så kan man i normala tider acceptera en sådan åtgärd, men inte vid ett tillfälle där det knappast finns en enda nämnd i kommunen som kan visa upp en hållbar budget.

Att två partier reserverade sig i kommunstyrelsen visar att politikerna är kluvna i frågan om pengar till Moraparken. Man kan undra om det överhuvud taget är nödvändigt att reservera sig, eftersom det finns två prioriterande domar, och det numera i princip är fritt fram att pytsa in skattepengar i sådana projekt som Moraparken.

Det märkvärdiga är att det alltid finns pengar till Moraparken som egentligen skulle sköta sig själv utan att ägarna stup i ett måste skrida till ekonomisk hjälp. Så är det nu tyvärr med de kommunägda bolagen där det tycks som att skattepengarna är outtömliga just för sådana saker.

Pengarna, som Mora kommun har för att sköta om Mora och Moraborna, är först och främst till för att tillfredsställa skolor, barnomsorgen, äldrevård, de handikappade och dess omsorg. Det är märkvärdig att man inte vill fatta detta. Allt annat är en servicesak och kommer i andra hand.

Men okay, stöd er på dom domar som går ut över skattebetalarna. Vi tycker att dessa domar är bullshit och borde överklagas ända upp till Regeringsrätten. Ty knappast kan vi ha en domstol med Regeringsrättens status som tycker att skattepengar kan hanteras hur som helst.

Nu väntar vi med spänning på vad den nya parkstyrelsen åstadkommer. Det är bara att hoppas att styrelsen är återhållsam med att begära ständigt penningtillskott till Moraparken.

GÜNTER BOBBY MASUHR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons