Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molnbyggen, fiskodling och Orsandbad

Annons

Kommentar till Bertil Daniels, den 12 juni

Leksands förre kommunalråd Bertil Daniels har, angående kommunens planer att sälja Orsandbaden till Leksands IF, berättat om en rad andra projekt kommunledningen genomfört. Han glömmer ett par som skapat de största rubrikerna. Senast var det etableringen av en av landets största fiskodlingar ett par hundra meter från bebyggelse och turistcentrum. Trots många varningar ställde kommunledningen upp på detta vilket man nu, efter att ha brutit ingångna avtal, kan få betala stort skadestånd för.

En annan gång leksandscentern struntade i varningar var när man byggde soptippen ovanför renvattensjön Molnbyggen och struntade i att se till att det fanns en fungerande uppsamling av lakvattnet.

Nu kan det bli tredje gången gillt. Med tanke på de svindlande affärer som finns inom elitidrotten i dag och Leksands IF:s skuldsättning efter byggandet av Ejendals arena är risken uppenbar att Orsandbadens stugby och camping kan dras in i en konkurs om kommunledningen fullföljer sina planer och säljer området till klubben. Området riskerar att styckas upp och säljas som tomter till högstbjudande.

Kommunledningen vill inte ens bromsa affären så länge att man hinner fastställa en områdesplan som hindrar en framtida exploatering, vilket är det minsta varje Leksandsbo borde kräva om campingen ska säljas.

Det är tur att det även i Leksand finns folk som ser galenskapen och vågar vara kritiska. Det kan ju dessutom bidra till att fler vågar vara med i debatten.

Undrande Leksandsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons