Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna och verkligheten

Annons

När man läser moderaternas valannons i det lokala annonsbladet, undrar jag om de deltagit i Smedjebackens politiska verklighet de senaste tio åren.

Kommunen har fått göra stora neddragningar inom alla områden och som många innevånare känt av och kommunen har också varit tvungen att begära hjälp från "kommunakuten" för att nå en ekonomi i balans.

Det har varit arbetsamt och påfrestande framför allt för anställda i kommunen och även för de politiker som tvingats besluta om stora neddragningar i verksamheten.

Moderaterna har som oppositionsparti inte ens haft förmågan och kraften att presentera en alternativ kommunal budget under valperioden.

När kommunfullmäktige tog beslut om friskolan tillfrågades moderaterna hur man tänkte finansiera skolans ökade kostnader för friskolan, som väntas bli cirka 1,5 - 2,0 miljoner kronor över budget.

Svaret från moderaterna blev: "Vi får väl acceptera att det blir ett underskott för barn- och utbildningsnämnden".

Är det så oppositionen vill att en "välskött" kommun ska se ut?

I moderaternas föreställningsvärld är tron på att marknaden löser alla problem den enda vägen.

Vi socialdemokrater har lagt ett handlingsprogram för Smedjebacken som bygger på ett bra samspel mellan offentlig verksamhet och privat näringsliv. Samspelet mellan de olika verksamheterna i kommunen är grunden för ett bra näringslivsklimat.

Vi vill att alla ska trivas i Smedjebacken inte bara några moderater.

PER NORDENSTRAND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons