Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat valpropaganda

Annons

På reklampelarna kan vi läsa "Din morfar har inte råd med vård" eller "Din son får inget jobb". Jag undrar: Vad menar de egentligen? Är det så att det är "vår" morfar som inte har råd, men "deras" - eftersom de kan betala för sig? Och "vår" son som inte kan få något jobb, men "deras" - eftersom de kan jobba på pappas företag?

I förra lördagens NLT kan vi läsa: "Rädda Ludvika lasarett, avskaffa landstinget - privatisera!!!! Var det fler än jag som satte morgonkaffet i halsen? Är det vad Ludvikaborna vill - privatisera Ludvika lasarett? Till vems fördel?

Förra året läste jag på en reklampelare från moderaterna i Stockholm: "Ska vi bekämpa brottsligheten i Stockholms innerstad eller rädda äldreomsorgen i Hällefors"?

Moderaterna centralt vill förändra skatteutjämningssystemet vilket skulle innebära att kommuner med hög tillväxt inte ska behöva "dela med sig" till glesbygdskommuner. "Hällefors" skulle lika gärna kunna bytas ut mot Ludvika.

Om denna moderata politik blir genomförd, skulle det innebära svåra ekonomiska förluster för vår kommun.

Är det ett sätt att bygga Sverige på? Ska landsorten "läggas ned"? Men hur blir det då, är min stilla undran, när dessa "stackars" kommuner måste hitta andra sätt att få in pengar på - till exempel om Norrland stänger sin vattenkraft? Och nästa steg, vägtullar vid Sälengränsen för alla Stockholmare?

Vill vi ha det så?

Och redan nu lovar (hotar) moderaterna att bland annat Riksteatern ska läggas ned. Hela kultursverige som ser kulturen som en kraft som förändrar och påverkar utvecklingen i samhället rasar.

Riksteatern ska vara kultur för "vanligt folk" och turnera över hela Sverige. Jag har inte hört ett ord om Operan i Stockholm...

Och borgerligheten som nu går samman i total enighet inför valet - hur i hela fridens namn ska de komma överens om vem som ska bli statsminister? Alla fyra kandiderar ju starkt. Ska de dra lott?

Och vad ska centern göra när skatteutjämningssystemet kommer upp på dagordningen? Centern som vill att "Hela Sverige ska leva".

"Förnyelse" - läser vi i det lokala programmet från moderaterna i Ludvika. Hur lång tid tar det för moderaterna att "förnya" Sverige?

Är det fler än jag som känner stor olust och förvirring inför tanken att borgarna skulle få regera efter höstens val?

GUNILLA NYGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons