Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobilmaster farligare än man tror?

Annons

Det kommer att bli samma förhållande med mobilmaster som det var med amalgam i tänderna. Men återtåget kommer att bli svårare. Stora ekonomiska krafter kommer att göra motstånd.

Miljönämnder har inte ingripit för att hävda miljöbalkens hänsynsregler. Men ändock, det rör sig framåt. Tyska läkare kräver totalstopp för mobilutbyggnad. 300 läkare har hittills ställt sig bakom det så kallade Freiburguppropet. Läkarna uttrycker stor oro för människors hälsa. De har under de senaste åren observerat en dramatisk ökning av svåra och kroniska sjukdomar hos sina patienter.

De allvarligaste symtomen är inlärnings-, koncentrations- och beteendestörningar hos barn. Blodtrycksförändringar, hjärtrytmstörningar, epilepsi och cancersjukdomar. Dessutom allt vanligare med svår huvudvärk, oro, kronisk utmattning, infektioner och sömnlöshet.

De ser ett tydligt samband mellan insjuknande och nytillkommen exponering från molbilmaster med pulserande mikrovågstrålning.

Den heltäckande mobiltelefonin och sedan de sladdlösa decttelefonerna är två av de främsta orsakerna till denna ödesdigra utveckling.

Läkarnas upprop innehåller varningar för fejkad forskning ofta påverkad av industrin. Påvisade hälsoeffekter ignoreras. Agera nu, skriver de tyska läkarna.

RAGNAR PETTERSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons