Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missgynnas ensamstående mammor i Falun?

Annons

Har näringslivet i Falun infört anställningsstopp för unga ensamstående mödrar?

Jag säger inte att så är fallet, men tar mig rätten att ställa frågan efter att ha mött tre konkreta fall där ensamstående mammor gång på gång fått avslag på sina ansökningar om lediga jobb trots att man har bra betyg och goda referenser.

Alla dessa tre mammor har i varje ansökan ärligt deklarerat att man är ensamstående med barn.

Då andra ungdomar utan småbarn och med ungefär samma förutsättningar i stället får dessa anställningar måste man ju ställa sig frågan: Bojkottar verkligen arbetsgivarna ensamstående med småbarn?

Kan det vara så att dessa föräldrar som ibland måste vara hemma för att barnet är sjukt eller dylikt skapar olägenheter för arbetsgivaren och därför inte är attraktiv på arbetsmarknaden.

Detta är ett farligt tankesätt som skapar ett barnfientligt samhälle där ingen vågar skaffa barn av rädsla för att bli arbetslös.

Då det redan om några få år kommer att saknas tusentals människor i förvärvslivet ligger det väl i allas våra intressen att stimulera till ett högre barnafödande men detta gör man inte genom att behandla unga mödrar som icke önskvärda på arbetsmarknaden.

Ser med tillförsikt fram mot ett svar på dessa synpunkter av någon företrädare för näringslivet i Falun.

BJÖRN JONSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons