Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missbruksbeteende

Annons

Ski Star AB Sälen avser att söka tillstånd till att leda vatten från Västerdalälven till fjällanläggningen i Lindvallen för snötillverkning. Norr om nya vägbron i Sälen planeras pumpanläggning samt vattenledning upp till fjället.

Kan detta vara möjligt? Skojar ni?

När nu hela världen i solidaritet ska minska energiuttaget på jorden, då tänker Ski Star på fullt allvar ålderlåta Västerdalälven till fortsatt lyxkonsumtion på fjället. Flera snökanoner, mera utbyggande av liftar och varmvattenbassänger i snödrivorna. Detta är ett missbruksbeteende!

En missbrukskultur kännetecknas av besatthet, vägran och oförmåga att inse konsekvenserna av sitt handlande. Eliterna och de som strävar efter att tillhöra eliten kämpar på. Och många tappar omdömet i farten. Allt måste bli större och större. Allt måste gå fortare.

Förra sommaren tömde Fortum för mycket vatten ur Horrmundsjön. Boende kring sjön fick titta på stora stenbumlingar i stället för en glittrande vattenyta som speglade fjällvärlden. Fiskens rom på torra land, både djur och natur häpnar över sådan dårskap.

Och nu är det dags för Västerdalälvens vatten att rinna uppåt. Ski Star har inbjudit till tidigt samråd vilket är positivt. De som berörs ska få säga sin mening. Tack för det.

Kom ihåg: Vi är alla berörda! Älven är vår livsnerv!

Finns det någon som pallar trycket av att stå ensam på barrikaderna? Du som tvekar kom ihåg: Det är inte sant att vi är slavar under den så kallade ekonomiska realiteterna. Tvärtom. Varför stressa oss själv och naturen mera?

Gunn-Marie Tranberg

Sälenbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons