Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missbruka icke Herrens ord

Annons

Svar till "Gustaf Wasa" FK 14 augusti.

Trångsynthet och intolerans är några av människans sämsta egenskaper. Tyvärr använder den småskurne dessutom ofta och gärna Bibelns ord som stöd för sin uppfattning.

Det här gör mig upprörd och signaturen "Gustaf Wasa" är ett skolexempel på ovanstående.

Att använda den heliga skrift som ett tillhygge att slå sina medmänniskor i huvudet med får anses vara att svårt missbruka Guds ord, men det är mycket vanligt i olika sammanhang, inte minst bland oss kristna och naturligtvis skrämmer det bort människor från att söka sig till kyrkorna.

Bibelns texter innehåller den stora befrielsen för människorna och består inte av en massa "Du måste, Du skall, Du får inte".

Det finns olika sorters homosexuella beteenden med varierande orsaker. Men äkta homosexualitet är medfödd eller tidigt förvärvad (man vet faktiskt inte riktigt vad den beror på).

Den drabbar individen helt oförskyllt och medför oftast väldigt stora personliga problem. Det helt i onödan om det bara finns en sund och riktig inställning till företeelsen.

Samhället håller nu på att få en riktig syn på homosexualiteten, vilket är mycket glädjande. Tyvärr finns då reaktionära nedbrytande krafter, typ "Gustaf Wasa", som försvårar denna utveckling. Han "vet hur det ska vara!" och så stöder han sig på Bibeln.

I Bibeln står inte ett enda ord till fördömelse av äkta homosexualitet! Så låt bli i fortsättningen att i någon sorts kristlig anda gå ut och döma andra människor!

BIBELTROGEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons