Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst en tusenlapp ska katten kosta

Annons

När ska kattägare börja ta ansvar för fortplantningen av katter? Det kan tydligen inte sägas tillräckligt ofta, kastrera era katter, detta gäller såväl hona som hane. Det är inte bara ägare till honkatter som ska ta det ansvaret.

En honkatt kan få tre kullar på ett år. Det är ungefär tre-sex ungar i varje kull och att hitta bra hem till alla dessa är näst intill omöjligt. Så vem som helst kan ju räkna ut att det krävs ett rymligt samvete när man delar ut kattungarna till höger och vänster. Att ta betalt för katterna är naturligtvis bra, men att ta en krona per tass eller tio kronor per katt är ju detsamma som att dela ut katterna gratis. En katt ska kosta minst en tusenlapp. Då är det bara den som verkligen vill ha en katt som skaffar en.

Då skulle vi slippa se katter lida övergivna i sommarstugeområden och på andra ställen. Visst kostar det att kastrera en katt, men det är en engångskostnad och man slipper mycket besvär med kattungar. Dessutom blir katten trevligare och stannar hemma. P-piller blir betydligt dyrare i längden och medför besvär med recept, hämta på apotek och framför allt att komma ihåg att ge det till katten. Dessutom ligger det i kattens natur att spy upp hårbollar och då kan det lilla pillret följa med och vips så har man snart en dräktig hona.

Har man inte råd med kastreringen, har man heller inte råd att ha katt och då bör man avstå från att skaffa detta trevliga djur. När du kastrerar katten, id-märk den samtidigt så spar du pengar. Om du är seriös så veterinärvårdsförsäkrar du den också.

BIRGITTA SÖDERGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons