Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre sårbar

Annons

Svar till "Nåsbo, en som undrar", den 25 juni

Till vårt försvar kan sägas att vi har informerat genom Vansbrobladet/JärnaNytt om vad som gäller vid alla våra mottagningar inklusive den i Nås. Men information är svårt och man kan aldrig informera så att det når alla.

I Nås, liksom i övriga kommundelar, har vi tidsbeställd mottagning. Skälet är att verksamheten ska vara mindre sårbar och att tiden ska användas på bästa sätt för dem som vi är till för. Det är en förutsättning om vi ska kunna fortsätta med mottagningar i den utsträckning vi önskar.

Med tidsbeställda mottagningsbesök vet vi hur lång tid som behövs för mottagningen och när sjuksköterskan kan åka på hemsjukvårdsbesök. Vi vet även vilka vi behöver kontakta om till exempel sjuksköterskan blir sjuk. En annan vinst med tidsbeställd mottagning är att vi kan ge telefonråd till dem som kan klara sig med egenvård och därmed avstyra onödiga besök.

Jag tror inte att Nåsbor har sämre förutsättningar att klara tidsbeställd mottagningsverksamhet än övriga kommuninnevånare. Vi har haft tidsbeställda mottagningar i resten av kommunen i flera år och det har fungerat utmärkt även om vi också där hörde tvivel och protester till en början.

Hör gärna av er direkt om ni har förslag till förbättringar eller andra synpunkter. Det finns säkert något vi missat eller inte insett.

Karin Karlsson

verksamhetschef

VC Bäckaskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons