Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre myndiga än andra

Annons

Varför bli 18 år om våra krogar och dansställen inte kan se oss för vad vi är, myndiga. Många längtar efter att bli 18 år, för att äntligen få roa sig med andra myndiga personer. Dansa lite, umgås med vänner och ha roligt.

Nu ignoreras vår ålder och vi släpps inte in. Vi får vänta ännu längre. Vi är inte tillräckligt myndiga. Krogarna kör över oss.

Deras argument är att vi inte klarar spriten! De använder ord som stämplar oss 18- och 19-åringar som om vi vore våldsamma alkoholister!

Jag känner mig otroligt kränkt och jag är inte ensam. Jag är en nybliven 18-åring och har inte ens gått på dessa ställen. De har redan dömt mig. Har ingen hört uttrycket - oskyldig tills motsatsen bevisad?

Ändå sätter de stämpeln på mig som nybliven 18-åring att jag förmodligen inte kan hantera min alkohol och att jag löper stor risk att bli våldsam. Det är inte bara vi "mindre myndiga" som är våldsamma och missbrukar alkohol.

Vad är vakternas jobb egentligen? Är det inte meningen att de ska upprätthålla ordningen? Är det så att de inte tjänar tillräckligt på oss yngre?

Vi kan inte spendera lika mycket pengar. Hur det än är så är det diskriminering. Det borde finnas en lag mot den här sortens avskyvärda sätt att behandla oss "mindre myndiga". Deras sätt att kränka oss på är uppenbart felaktigt.

Att genomföra kollektiv bestraffning är fel metod för att minska problemen. Man ska inte gå runt problemen utan göra något åt dem. Utan att bestraffa oskyldiga. Vet ni inte att det är fel?

UPPRÖRD 18-ÅRING

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons