Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mina barn och andras ungar

Annons

I alltfler sammanhang talas det om min mans barn eller min förra frus barn och så vidare i olika kombinationer.

När vi skaffade barn till världen fick vi även ta ansvar för dem och deras uppfostran, och vi mår illa av att höra talas om barn som far illa av dagens ansvarslösa föräldrar (inte alla givetvis och tack och lov).

Det är väl inte att undra över varför så många barn, ungdomar stjäl, vandaliserar och lever bus. De har helt enkelt inte någon trygghet.

Vem ska lärarna tala med? Pappans nya fru eller mammans nya man? Pappan jobbar och har inte tid, mamman jobbar och är trött och grinig när hon kommer från sitt jobb. Henne är det mest synd om.

Från lärarhåll görs det inget radikalt vilket är både ynkligt och tråkigt. Hur skulle det vara om ni lärare tog ett krafttag och konstaterade att en dag i veckan tills vidare stannar ni hemma i protest mot bråkiga elever som vägrar att lyda och uppföra sig som elever skall. Måste man ha på sig mössa i skolsalen? Måste man gå omkring i skolsalen under pågående lektion? Knivar och mobiltelefoner var tidigare ett okänt begrepp i skolan.

Föräldrar. Det talas så ofta i så många sammanhang om att de och de skall ta sitt ansvar. Se till att ni som har skolbarn verkligen tar ert ansvar för att eleverna uppför sig så att lärarna vill och framför allt törs komma till och åka från skolan utan att behöva vara livrädda.

Var det verkligen så här illa när ni själva var i skolåldern?

FRAMTIDSTRO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons