Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonrullning på rovdjur

Annons

Svar till Lars Nyblom och Christina Lindberg.

De båda skribenterna har på debattsidan påstått att vargen är utrotningshotad. Sanningen är den att vargen är världens talrikaste stora rovdjur, med minst en halv miljon individer.

Den skandinaviska vargen är sedan många år utrotad i naturen, så att den varg som finns i dag är en illegalt utplanterad främmande djurart.

Professor David Mech, vargforskare, menade redan år 2000 att den skandinaviska vargstammen hade god livskraft redan vid dåvarande numerär och att förvaltningsåtgärder borde sättas in omgående eftersom det är mycket svårt att kontrollera en expanderande vargstam.

Att rädslan påverkar och förstör livskvaliteten för väldigt många människor i vargrevir är ett faktum som skribenterna blundar för. Den statistik som åberopas i artiklarna är så vinklad att den inte är värd att kommentera.

Vargens bytesdjur utsätts för stora lidanden. Nyblom och Lindberg tycker även att det är riktigt att människor ska tvingas stå som åskådare när vargen sliter häst, hund eller annat tamdjur i stycken.

Att i nuvarande ekonomiska läge satsa hundratals miljoner på rovdjur, måste betraktas som förnuftslöst.

Min förhoppning är att våra politiker och myndigheter tar sitt förnuft till fånga och åter placerar människan i första rummet samt sätter stopp för den miljonrullning som rovdjuren skapar.

MALTE SANDSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons