Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milda makter MP

/

Annons

Milda makter, jag tror inte mina ögon när jag läser MP riksdagsmannen Jan Lindholms skröna om goda kurvor i regeringspolitiken.

35 åringen MP har inget att fira. Liksom vår utbildningsminister i samma ålder som också är en politisk katastrof, behöver MP komma upp i mogen ålder dvs 60+ för att ha någon trovärdighet. Med dålig erfarenhet blir det dålig politik.

Låt oss titta på skrytområdena jobben, skolan, klimatet:

Naivitetsområde1, Jobben: Som uppenbarligen JL inte känner till har vi en exponentiell utveckling inom områdena digitalisering, automatisering, robotisering som i Sverige enligt prognos innebär 1 000 000 mindre jobb 2020 och det är bara början. Vilken politik har regeringen för denna oundvikliga och snabba utmaning?

Naivitetsområde 2, Skolan: Utvecklingen ovan påverkar i högsta grad skolan. Socialdemokratisk skolpolitik sedan 70-talet är den enskilt största faktorn bakom den katastrofala situation svensk skola befinner sig i nu. Enligt finsk modell borde skolan skötts av lärare och rektorer inte med sossemarxistisk manipulation. Men dagens situation kräver helt nya lösningar. Vi måste förbättra färdigheter som ide'skapande, mönsterigenkänning i stora datamängder och komplex kommunikation i stället för enbart läsning, skrivning och matematik. Och, när det är möjligt, dra nytta av självorganiserade lärandemiljöer, som har väldokumenterade meriter när det gäller att utveckla sådana färdigheter hos människor.

Nätundervisning blir också central bland annat i form av MOOC(Massive Open Online Courses)

Naivitetsområde 3, Klimatet: Nu blir jag riktigt besviken på MP. Förutom tidigare misslyckanden med klimatarbetet i regeringsställning kommer han med 25 miljarder till vår tids absolut avgörande fråga. En rapport från Lunds TH säger att energiomställningen i Sverige kan göras till 2020 inte 2040 som MP skrivit på för. I stället för småpengar som inte gör skillnad ska Sverige, i ett läge där det är nästan gratis att låna, låna upp 1 000 miljarder som en första åtgärd för klimat och omställning i Sverige! Detta skapar också massor av nya, riktiga jobb. Omställning ger jobb!

SE Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons