Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Mer makt närmare människorna

Annons

Alla som trodde att Sveriges mitt ligger i Stockholm har fel. Sveriges mitt ligger precis där vi vill att det ska ligga, kanske i din kommun, kanske i din by eller kanske rentav i ditt kök.

Centerpartiet är det parti i svensk politik som tydligast står upp för detta perspektiv. Vi vill att makten och inflytandet ska flytta närmare människorna. Det är av den anledningen vi under mandatperioden medverkat till att exempelvis strandskyddet och rovdjurspolitiken ska beslutas närmare dem som faktiskt berörs. Vi har också medverkat till att människor får behålla mer pengar efter skatt, vilket också är en form av maktförflyttning.

Lokalt i Dalarnas kommuner ska det märkas när Centerpartiet har ledningen! Enligt en undersökning från Sveriges kommuner och landsting kännetecknas till exempel Leksands kommun av högt valdeltagande, bra jämställdhet bland förtroendevalda och nöjda medborgare.

Centerpartiet vill fortsätta stärka det kommunala självstyret och ha starka regioner som är direktvalda med egen beskattningsrätt.

Lena Reyier-Ingman

ordförande Centerpartiet Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons