Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer lokalt på Ludvikafesten

Annons

Nu har det varit Ludvika-festen igen och det är kul att det händer någonting i denna stad.

Men varför satsar man bara på stora artister? De flesta invånare i vår kommun kan nog räkna ut att de kostar mycket att hyra. Jag läste att förra året fick Ludvika-festen ett underskott. Det blir väl samma visa i år igen. Vem får då betala? Jo, skattebetalarna.

Inte kan man väl hålla på så år efter år? Nej, satsa lite mer på lokala alternativ. Vi har många föreningar som skulle kunna få en större chans att visa upp sig.

Inte tror jag att lokala band skulle ta lika mycket betalt som en stor artist. Vi har den insomnade karnevalen som skulle kunna få nytt liv, i någon form. Vi har andra dansgrupper, teater och lokala band som säkert tycker som jag, att de måste få en chans att visa upp sig.

Det finns exempel på festivaler, till exempel vattenfestivalen i Stockholm. Jag fick höra att den festivalen blev ett stort jippo, att ortsbefolkningen inte besökte den, utan där var nästan bara turister. Det kostar ju också mycket pengar och mycket arbete ligger bakom.

Jag har en vision om att Ludvika-festen ska bli en fest som fortsätter en gång om året som i dag och att de lokala förmågorna får synas lite mer.

MONIKA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons