Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med vaxpropp blir goda råd dyra

Annons

Efter moget övervägande, baserat på tilltagande kommunikationsproblem mellan övriga familjen och gamle Svensson, orsakat av en förmodad vaxpropp, togs kontakt med närmaste vårdcentral.

Kärvt besked : "Revaxör tre dagar. Sedan åker du till distriktssköterskan som ska kolla om doktorn behöver ingripa mot proppen". Så Svensson skjutsades i bil till distriktssköterskan 2-3 mil för ett konstaterande att vaxpropp förefanns. Konstaterandet tog cirka en minut.

Sedan blev det att gå till mottagningsluckan och beställa en tid hos doktorn. För att få dagar senare återskjutsas till samma vårdcentral. Nu med skillnaden att experternas expert, doktorn, fixar ut proppen med lite sugspolning. Nu undrar man som anhörig: Varför detta fruktansvärda krångel och slöseri med tid och pengar? Varför kunde inte distriktssköterskan tagit ut proppen med en gång? Förut gjorde de det, men nu är de tydligen inkompetensförklarade då det gäller en sådana här sak. Varför så märkvärdigt? Måste doktorernas status till varje pris höjas genom så här dyra och fullständigt onödiga bilutflykter. Här är det tydligen inte tal om att värna miljön inte.

SVENSSONS PRIVATCHAUFFÖR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons