Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...med en apekatt i svansen

Annons

Insändarskribenten O Tallblad är en ofta förekommande insändareskribent - därtill väl påläst - i dalapressen.

O Tallblad har dragit i ljuset förhållanden angående ambulansfordonen i Dalarnas län.

Det visar sig att Landstinget Dalarna är på väg att renovera de gamla Chevrolet-ambulanserna för 800 000 kronor per styck trots att man köpt serietillverkade Mercedes-ambulanser för cirka 275 000 kronor styck. Dessa ambulanser går bland annat i Bergslagsområdet och är placerade vid ambulansstationen i Ludvika.

Renoveringsarbetet består i utbyte av chassidelen på de gamla Chevrolet-ambulanserna vilket innebär ett hantverksmässigt arbete.

Om ytterligare kostnader uppstår genom detta arbete är inte känt. Känt är däremot att den stora V8:an drar fruktansvärt mycket bränsle, 3 till 4 liter per mil. Dessa ambulanser är även behäftade med andra tekniska problem eftersom det inte är så enkelt att alltid ha tillräcklig elektrisk kapacitet mot bakgrund av alla elektriska och elektroniska faciliteter som ska ha sin försörjning.

För mindre än två månader sedan blev en av dessa ambulanser stående i Moraområdet på grund av elfel under utryckning till ett barnolycksfall.

Ingen politiker inom landstinget har någon förklaring till den skandalösa renoveringen som kommer att kosta landstinget minst fyra miljoner kronor.

Nu är det val och den gode landstingsbossen Alf Johansson har givetvis ett svar att lämna oss väljare.

Eller kanske förhåller det sig så att Landstinget Dalarna vid tidpunkten för Chevrolet-inköpen skrev under ett köpekontrakt innefattande ett chassibyte i framtiden utan att detta chassibyte belastades av några begränsningar.

Samtidigt med en redogörelse från Alf Johansson förväntas ett ingående agerande från landstingets revisorer och av alla dugliga, undersökande journalister i Dalarna.

O Tallblad har verkligen bidragit till hettan i Dalasommarens debatt.

ENGELBRECT SOM TÄNKER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons