Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste studenter fira med sprit?

Annons

Studenten är vad många skolungdomar ser fram emot. Den dagen är den stora dagen. Efter tre långa och ibland jobbiga år på gymnasiet är det äntligen över.

Och detta ska ju givetvis firas. På själva skolavslutningen är det vanligt att studenterna börjar dricka alkohol tidigt på morgonen och vissa är märkbart påverkade när själva avslutningen börjar. Hela dagen, kvällen och natten firas det, både med släkt och med vänner. Men det är inte bara denna dag studenterna firar.

Under en hel vecka firar studenterna den kommande dagen. I år kommer denna vecka att utökas med ytterligare fem dagars firande då det dagarna före studentveckan är Falu Kalaset. Alltså kommer det att bli minst elva dagars firande. Och för många är firande lika med alkohol.

Men ska det verkligen behöva vara så här? Ska man supa skallen av sig bara för att man tar studenten? Ska man inte minnas något från den dag som man under gymnasietiden såg fram emot?

Min fråga är till alla som tar studenten i år och de som har tagit den förut och till dem som kommer att ta studenten i framtiden:

Skulle det inte vara roligare att fira den stora dagen nykter, så att man kommer ihåg alla detaljer senare i livet.

ANNA JOHANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons