Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste kunna leva på sin pension!

Annons

I vårt garantibevis inför valet i höstas lovade vi kristdemokrater att höja garantipensionen. Det är ett löfte som vi ska göra allt för att uppfylla. I år höjde regeringen bostadstillägget för pensionärerna. Nästa steg bör vara att garantipensionen höjs. Kristdemokraterna har arbetat för att sänka skatterna och göra det möjligt för företagarna att få så bra villkor som möjligt.  Detta är viktigt för att säkra välfärden och givetvis pensionerna. Ju fler som arbetar desto bättre blir det för pensionärerna. När fler har jobb så får vi starkare finanser då vi kan säkra pensionerna på sikt.

Men vi måste se de pensionärer som har de lägsta inkomsterna. De som bara har garantipension att leva på. Det handlar till stor del om kvinnor, inte sällan ensamstående. De har små, för att inte säga mycket små, medel att röra sig med.

Det är av största vikt är att gamla ska kunna få en läkare hem till sig istället för att de ska åka till akutmottagningarna. Även det sociala innehållet vill vi kristdemokraterna förbättra. Fler dagverksamheter borde finnas. Hissar ska finnas i fler hus och vård på lika villkor måste vara en ledstjärna i vårt arbete. Vi menar att det är av största vikt att invandrare anställs av både kommun och landstinget för att bemöta de äldre som inte har svenska som modersmål och inte bli förstådda på grund av att de inte kan svenska.

Jag är glad att kristdemokraterna med äldreminister Maria Larsson i spetsen, kommer att reformera och ge utökande resurser för våra gamla.

Katarina Gustavsson (kd)

kommun- och

landstingspolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons