Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste klara rimlig trygghet

Annons

Svar till "Albin O"

Det var illa om min debattartikel om lokala poliser inte trängde djupare än att det handlade om vem lönekuverten kom från!

Grundmeningen var i stället att våra lokalpolitiker skulle få ta över ansvaret för ordningen på gator och torg i stället för att hela tiden skylla på staten som inte har förstånd eller förmåga att skydda oss från den ökande kriminaliteten. Jag tror inte att staten har kraft att ordna det som folket vill ha och är orolig för den nedrustning av polisen som hela tiden fortsätter.

Ingen kommunalpolitiker skulle enligt min uppfattning våga att avrusta polisen och rättsväsendet på det sätt som staten har gjort under lång tid.

För min del skulle gärna ordningspolisen kunna vara kvar i statlig regi om de bara klarade av sina uppgifter och gav oss en rimlig trygghet, men det har vi inte sett och kan knappast förvänta oss heller. De satsningar som justitieministern utlovar kommer bara till en mycket liten del att hamna i Dalarnas kommuner.

I en kommun finns det enligt min uppfattning flera saker som är mindre viktiga än satsning på ordning och trygghet för medborgarna.

Hellre lokala poliser än medborgargarden och bevakningsföretag! Vad tycker länets kommunalpolitiker eller är frågan för känslig att debattera?

CHRISTER WIDÉN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons