Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Måste anpassas till verkligheten

Annons

Vårt budskap om besparingsåtgärder har olyckligtvis fokuserats på namngivna skolenheter i kommunen. Kalkylen och omorganisationsanalysen som ska ligga till grund för senare beslut kommer att genomföras i samråd med skolledning och lärarna för att nå för alla elever den bästa lösningen. Skolan i Leksand har ett besparingskrav på 15 miljoner de kommande tre åren.

Vi anser att det är fel mot både elever och lärare att denna besparing ska göras så att kvaliteten försämras. Vår åtgärd för säkerställd kvalitet är ett tjänstemannaunderlag som gör att kvaliteten upprätthålls samt att vi får förutsättning till ökad kvalitet. Den nuvarande skolpolitiken är inte bara ett hot mot kvalitet i skolan utan även ett hot mot kvaliteten inom omsorgen och andra verksamheter då de får stå tillbaka till förmån för 700 tomma skolplatser som ska finansieras.

Alliansen har aldrig haft för avsikt att förändra kulturen med våra byskolor som en unik företeelse utan endast anpassa utbudet till den verklighet vi lever i.

Anne-Lie Stenberg (M)

Sakarias Winberg (KD)

Leksandsalliansen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons