Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marsvin och mobiler

Annons

Om vi har ett val mellan masternas följdverkning och den uppenbara nyttan av mobiltelefoner, så är det ett val för dem, som (ännu inte?) är elöverkänsliga. Vi elöverkänsliga kämpar mot att plågas av smärta i ansiktet, balansproblem och en helt invalidiserande, brännande huvudvärk, som inga tabletter rår på och ser ingen valmöjlighet, även om vi också inser den stora nyttan med mobiltelefoner.

För oss är det bara att fly undan för att slippa smärtan. Vi har svårt att föra vår egen talan, då nästan allt i samhället gör oss sjuka, men våra symptom får inte förnedras!

När jag före min elöverkänslighet fick svår klåda på händer och armar, inga märken på huden, endast jag kände obehaget, då accepterades mitt besvär och jag fick all tänkbar hjälp, trots att läkare inte kunde hjälpa mig.

När jag efter en tid själv listade ut att det var våra barns marsvin, som orsakade det hela, möttes jag av full förståelse och ingen ifrågasatte.

Nu med brännande huvudvärk så misstros jag. Jag har oräkneliga gånger utsatts för "blindtester" av människor, som anser sig ha rätt att "glömma" (gömma?) sin mobil och sedan bli helt förvånade när jag påpekar att jag känner av den. "Så lite! Kan du verkligen känna den!?" Att jag sedan måste stå ut med värk i ett par dygn efter deras påtvingade test bryr de sig inte om.

Att som i tidningens ledare skriva att elöverkänsliga "anser sig sjuka" är att föraktfullt nedvärdera sjuka människor som kämpar ör sin existens.

GUN-BRITT STRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons