Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknaden en viktig del av FFF

Annons

Svar till Hans Hjort.

Från början involverades hantverksmarknaden i festivalen och har hela tiden varit en del av FFF. Marknaden är uppbyggd som en etnisk hantverksmarknad (ej att jämföra med Falukalaset) och representerar hantverk från olika länder och världsdelar, utan karuseller och sockervadd etcetera.

Att folkmusikfestivalen ej har något att göra med marknaden, är fel. Festivalledningen deltar i förberedelserna äv marknaden, har synpunkter på de produkter som får säljas samt erhåller dessutom en summa pengar av överskottet. Marknaden är dessutom ett lugnande inslag under festivalen då många vuxna rör sig i centrum.

Tidigare år har det ej varit "stökigare" i centrum än en vanlig fredag-lördag, i förhållande till den ökning av besökare som besöker Falun under FFF.

Största anledningen till att det vid några tillfällen varit "stökigt" är att ungdomar stängts ute, från festivalområdet med stängsel och dyra entréavgifter.

Marknaden är en del av FFF och ska så vara.

Marknaden ska var öppen den tid festivalområdet är öppet och programmet pågår. Gör hela centrum till ett festivalområde, som är öppet.

HANS-E ALFON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons