Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marita Ulvskogs skrämseltaktik

Annons

Efter att ha läst referaten från EMU-debatten mellan Marit Paulsen och Marita Ulvskog kan jag inte annat än konstatera att Maritas avsky för EU styr hennes argumentation för ett nej till EMU. Men det är ju inte det som valet gäller. Vi är faktiskt med i EU sedan -94. Så nu försöker Marita skrämma svenska folket att rösta nej.

För mig liknar hon mest en sociademokratins Don Quijote som slåss förgäves, inte mot väderkvarnar men mot ett politiskt projekt som förhoppningsvis kommer att ena Europa. Men hon ser bara till sitt och sina nejsägande partivänners mål - att hänga kvar vid makten och maktens grytor här hemma.

Hennes socialdemokratiska teser om solidaritet är för genomskinliga, luktar mest gammaldags nationalism.

För vilken trovärdighet har Marita? Som kulturminister är hon en katastrof som genomdrivit ett projekt med marksänd digitalteve som ingen vill ha, men finansierad av staten med cirka 1,5 miljarder kronor. De pengarna kunde vi haft till att upprätthålla delar av den svenska välfärden med i stället.

Men att lyssna till dem som anser att bredband är en billigare lösning det kan hon inte. Hon har redan bestämt sig av ideologiska skäl, och sedan är det bara att köra på hur tokigt det än är, sociademokratins Don Quijote.

Lyssna inte på Maritas skrämselpropaganda - rösta ja den 14 september!

JANNEK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons