Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mår bättre med kortare arbetstid

Annons

Som nyligen har framgått i NLT så är arbetstidsförkortningen hotad inom hemtjänsten. Till stor besvikelse för oss.

Vad som också framgick är att det en dyr historia, och att få behålla detta verkar ju kört. Det är meningen att det ska utvärderas på ett år. Men vad är ett år? Ingenting. Detta är ju en långsiktig lösning. Det kanske tar många år till innan kommunen tjänar på detta.

Det är ju ganska idiotiskt att lova en sak och sedan ta bort den. Detta kostar tre miljoner. Dessa pengar kunde ju ha använts till andra saker, som leder till någonting. Och sedan har vi den aspekten att ska vi permanent ha arbetstidsförkortning så vill ju alla andra ha också! Men det skulle man ju aldrig ha råd med.

Jag blir lite arg när jag tänker på vänsterpartiet och miljöpartiet som håller på att propagera för arbetstidsförkortning. Det finns ju inga pengar! Var ska de komma ifrån? Ni som säger att man ska lagstifta om att alla ska ha det är ju inte realistiska. Varför kan inte ni nöja er med att sänka arbetstidsförkortningen till 95 procent av heltid, det säger ju sig själv att det blir billigare.

Usch, jag tänker på vilken ångest det blir när man ska gå tillbaka till det gamla. Att jobba 100 procent när man har fått jobba 87 procent. Man blir ju van vid att ha det så, och då inrättar man sitt liv efter det. Nu har man mer fritid, och då kommer man på saker som man vill göra, som man kanske inte annars skulle ha hunnit med. Man mår bättre av arbetstidsförkortning. Man orkar mer. Vad innebär inte det långsiktigt?

ETT BESVIKET VÅRDBITRÄDE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons