Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många friska sjukskriver sig

Annons

Det stora problemet i Sverige för närvarande är att så många människor är sjukskrivna. Som vanligt inriktar man sig politiker och sjukkassornas tjänstemän på att orsaken måste vara den dåliga arbetsmiljön. Arbetsgivarna är naturligtvis skyldiga till att vi är så sjuka i Sverige.

Denna inställning tyder på att politikerna inte vet vad som händer i samhället.

Sverige har en arbetsmiljö och en ergonomi på arbetsplatserna som tillhör den bästa i världen och ändå är vi så sjuka. Vad kan detta bero på och hur skall det åtgärdas?

Börja med att ställa krav även på de sjukskrivna! Är verkligen alla sjukskrivna sjuka? Jag är övertygad om att en stor del av de som sjukskriver sig utnyttjar systemet. Karensdagen finns inte i praktiken så den "sjuke" behöver inte förlora så mycket.

Detta är bedrägeri mot det system som finns för dem som verkligen är sjuka. Även läkarna har ett stort ansvar, förutom för sjukskrivningarna också för förtidspensioneringarna.

Är det verkligen nödvändigt att pensionera personer i 20-30 årsåldern? För att reducera antalet sjukskrivningar måste politiker våga gå ut och prata klartext. Inför åtminstone två karensdagar och reducera ersättningen vid sjukskrivning.

Lägger man över mer kostnader på företagen så har vi snart inga småföretag kvar, och de större företagen flyttas ut med folk till andra sidan Östersjön. Där har de betydligt sämre arbetsmiljö men skillnaden är att där kan man arbeta.

Sverige är fantastiskt!

LUDVIKABO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons