Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man måste inte gilla gurka för att bli vegan

/
  • Vegansk mat kan både se god ut och smaka gott, menar skribenten.

Annons

Sedan barnsben har jag blivit tillsagd att jag måste äta upp mina grönsaker! Med stor motvilja petade jag i mig dem och gick vidare till det andra, mer smakrika. Hur kan jag nu vara vegan och njuta av varje måltid?

För det första äter veganer inte bara grönsaker. Sedan jag blev vegan för två år sedan har jag sällan ätit sallad. Däremot har jag ätit massor av frukt, potatis, bröd, pasta, svamp, ris, bär, nötter, bönor, och veganska varianter av kött, grädde, mjölk, ost och yoghurt med mera.

Många fantastiska smakupplevelser.

Jag älskar (tyvärr) amerikansk skräpmat, det vill säga smaksensationerna salt, fett, sött och knaprigt. Det är lätt att replikera smaker eftersom nästan alla kryddor är växtbaserade. Ett exempel är grillchips, som jag har ätit alldeles för många. De är veganska, och genom att äta dem uppnår jag de två viktigaste målen med att vara vegan: Inget djur behöver lida och jag slösar mindre på resurser än om jag ätit animaliskt.

Naturligtvis vill jag inte göra reklam för grillchips! Min poäng är:

Det går utmärkt att äta veganskt och smakrikt, även om man inte älskar gurka. Googla gärna din favoritmaträtt i vegansk variant, till exempel

veganlasagne.

Peter Kalmström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons