Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man bär inte keps inomhus

Annons

Kommentar till Patrik Marklunds insändare "Varför inte keps i skolan", FK 4 februari.

Har du ingen i familjen eller skolan som kan hjälpa dig med en förklaring. Det har kommit ut en ny bok "Stora etikettboken" låna den på biblioteket och läs de stycken du undrar över.

Där står på sidan 19, "Kvinnor tar inte av sin hatt, mössa, luva eller huva för vare sig flaggan, begravningståg, varandra eller någon man. Det har att göra med huvudbonaden som är en del av kvinnans klädsel.

Kvinnor i militär uniform har sina särskilda regler, vanligtvis följande männens. Inne i ett hem, en skola, ett privat hem har en man inte huvudbonad.

Även den nutida kepsen tas av inomhus, hur mycket den trendmedvetna pojken/mannen än må känna den som en fastvuxen eller integrerad del av hans personlighet. Och det spelar ingen roll om kepsen är vänd med skärmen bak, den är ändå alltid fel att ha kvar innanför ytterdörren.

Det är inte fråga om att man lär sig sämre om man har kepsen på inomhus. Det är fråga om gott uppförande liksom att lära sig säga tack, ett tack som tyvärr alltför ofta saknas nu för tiden.

Jag tycker att familjerna och skolan borde lära ungdomarna sådana här enkla regler.

GUNNAR ZETTERQVIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons