Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung - ett nytt Christiania

Annons

Efter ett nattligt besök i Malung en vanlig fredagskväll, blir man som kommuninvånare mäkta rådlös över vad som händer med våra ungdomar.

På en parkering mitt inne i centrum befinner sig ett 20-tal både berusade och drogpåverkade ungdomar. Någon "vuxen" människa fanns inte att se.

Man kan fråga sig hur länge detta ska få fortgå i Malung, och vad socialdemokraterna egentligen har för funktion i samhället. Alla gymnasieungdomar som kommer bortifrån och som går på VDG (Västerdalarnas gymnasium) har ingen vuxen som har koll på vad de sysslar med.

I Malung finns Dölgården, som arbetar mycket bra med ungdomar i lägre ålder. Men för ungdomar i 16-20 års ålder finns ingen som helst sysselsättning. De är utlämnade till ett nattliv på Malungs gator.

De flesta har kanske hört talas om fristaden Christiania i Danmark? Där är det fritt fram att använda och sälja droger. Bostadsområdet Fällen är fullt jämförbart med det.

Varför finns inget elevhem i Malung?

Är det indragningar och sparåtgärder som gör att detta saknas? När jag så mitt i natten åkte hem såg jag flera ungdomar som låg på parksoffor och sov. Beslutade då att kontakta polismyndigheten, men som vanligt här, så fanns ingen patrull som kunde komma inom de närmaste timmarna.

Jag undrar också vad våra folkvalda politiker har för funktion i kommunen? Föräldrar: Var rädda om era ungdomar, åk ut nattetid och se med egna ögon vad som händer.

Skaffa information om droger och tro inte att de "bara" är ute och dricker några öl.

EN SOM VAR DÄR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons