Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktlystna vill föra in Sverige i fattighuset Europa

Annons

Även vår tillväxt är högre. Dessa våra gynnsamma förhållanden beror på att vi står utanför EMU. Vi har ett världsledande land i ekonomiska frågor mitt i Europa, som ej är med i varken EU eller EMU och ej heller tänker bli det. Det är Schweiz vars ekonomiska kunskap och erfarenhet ingen kan ifrågasätta.

Schweiz förnuftiga regering genomskådade från början alla hårda regler från EU med hårt beskuren frihet för landet med öppna gränser där narkotika, smuggelsprit och cigaretter skulle komma att flöda in. Även brottslingar, mördare, våldtäktsmän, rånare och tjuvar av alla kategorier.

År 1994 när vår dåvarande statsminister Ingvar Carlsson ansökte om inträde i EU borde han ha tänkt på vad öppna gränser innebär. Då kanske det hade funnits en liten möjlighet att han avstått från EU och vi hade sluppit den strida strömmen av narkotika och sprit flödande in i landet på olika vägar.

EU och EMU-reglerna inkräktar svårt på medlemsländernas frihet och självbestämmande.

Dessa angelägenheter har vårt land omhuldat i många år. Det skulle aldrig ha fallit Gustav Vasa in att ändra vårt lands lagar och sända väldiga penningsummor varje år för att behaga utländska fogdar.

Dalarnas invånare har alltid satt frihet och självbestämmande i högsätet. Därför var det helt naturligt att Gustav Vasa tog dalkarlarna till hjälp för att kasta ut danskarna ur landet.

Denna stolta frihetstradition gör att Dalarna har det högsta EMU-motståndet av alla län i Sverige. Det skulle bli en massiv frihetsdemonstration om Dalarnas folk ökade sitt EMU-motstånd vid röstningen den 14 september.

Euron är ej någon exportvänlig valuta, vilket redan har visat sig. Finlands storföretag Nokia hade första halvåret i år en större vinst än samma tid förra året, men trots detta sjönk Nokias aktier på börsen.

När tv-Rapport frågade en företrädare för Nokia om orsaken, svarade han i klartext att euron var för dyr som exportvaluta på världsmarknaden och det kommer att fortsätta. Därför sjönk deras aktier.

Vår svenska krona passar alldeles utmärkt för denna export. Därav kommer vår högre tillväxt än euroländernas. Det verkar som rent självmord för vårt lands ekonomi att övergå till euron, från en över hela världen gångbar valuta.

Om de mörka makterna lyckas med att lura in vårt land i EMU och vi förlorar vår egen valuta, blir även vi hänvisade till att endast sälja varor till andra EMU-länder vilket varken ger tillväxt eller trygghet.

Vi blir instängda bakom den osynliga taggtråd varmed EMU inhägnat det påbörjade byggandet av fattighuset Europa. Då har vi råkat ut för något som kan liknas vid försök till landsförräderi av de ansvariga.

Medlemskap i EMU kan liknas vid den forna ryska livegenskapen. De hade ingen egen självbeslutanderätt, den livegne måste lyda husbondens påbud, egna lagar, infall och nycker.

Är en livegenskap lik den, något för ett land med självständiga traditioner något att frivilligt ge sig in i?

Rösta för Sverige rösta nej till EMU!

SIGGE DÉLY

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons