Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoriteten gör inte sitt jobb

Annons

Svar till Jan Lindholm.

Efter att i vanlig ordning ha berömt sig själv övergår Jan Lindholm till att anklaga oppositionen för att inte lösa problemen med 2003 års stora underskott i Faluns budget.

Berömmet gäller gatu- och parkstyrelsen, där Lindholm är ordförande.

Den styrelsen har beslutat att minska de ytor som ska asfalteras i år samt minska snöskottningen i höst. Därmed ska tre miljoner sparas. Vi är imponerade.

Lindholms ord "vara konkret och våga ta de nödvändiga besluten verkar det inte finnas mod till" passar utomordentligt bra som karakteristik av den nya borgerliga majoritetens ekonomiska politik. I höstas tog man en budget med noll kronor i marginal, utan en krona exempelvis för höjda löner inom äldreomsorgen. Man vägrade höja skatten, men man vägrade också tala om hur man skulle kunna få verksamheten att gå ihop utan den nödvändiga skattehöjningen. Inga nedskärningar vågade man sig på.

När så de tre ledarna skriver ihop ett handlingsprogram framgår det inte vad som är åtgärder för detta år och vad som är åtgärder för att på sikt sänka kostnadsnivån. Den nivåsänkning, 40 miljoner kronor, som Lindholm skriver om ska uppnås inom två år. Vad som ska göras i år framgår inte av papperet. Nu skriver Lindholm att 10-15 miljoner kronor kan nås i år.

10-15 av 105 miljoner har man alltså möjligen tänkt spara in. Resten av jobbet bör oppositionen göra enligt Jan Lindholm.

Faluborna har all anledning att känna oro inför en framtid med denna inkompetenta kommunledning.

SÖREN JOHANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons