Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magsmärtor kan vara livshotande

Annons

En kväll blev jag plötsligt dålig med en fruktansvärd smärta i magtrakten. Jag kunde knappt andas. Jag började kräkas och fortsatte med det en gång i kvarten i flera timmar. Jag ringde sjukvårdsupplysningen. Där var det kö. Var god vänta...

Jag väntade och väntade och väntade. Till slut ringde jag 112 i stället. Jag blev kopplad till sjukvårdsupplysningen igen och fick till svar att jag skulle ringa Tiskens vårdcentral i stället.

Där fick jag heller ingen tid, jag skulle avvakta. I ren panik tog jag två panodil, smärtan avtog och därmed kräkningarna. Dagen efter fick jag veta att jag troligen hade magsår och blev ordinerad losec.

Härom kvällen blev min 17-åriga dotter akut sjuk med svåra smärtor i magtrakten. Hon ringde 112 direkt. Hon blev kopplad till sjukvårdsupplysningen. Kö, var god vänta... Det är nog inget farligt. Nog?

"Ta två panodil och återkom om en timme om du behöver", sa man där. Att man inte ska ta smärtstillande vid akuta mag-smärtor vet väl de flesta. Det borde ni också veta som sitter i sjukvårdsupplysningen.

Smärtan är ju ett symptom på att något är fel, och sitter en fruktansvärd smärta i magen kan det ju vara livshotande.

Jag förstår att ni har mycket att göra och måsta sålla bort de mindre allvarliga fallen men att ni sållar bort sådana, där det kan vara allvarligt skrämmer mig.

Magen innehåller ju så mycket och många olika organ som är livsviktiga. Vid akuta magsmärtor ska man till doktorn.

Är människor inget värda längre?

CHRISTINA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons