Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika behöver ett rikt kulturutbud

Annons

Angående bopartiets insändare om filmens framtid i Ludvika och det pågående biografbygget kan det väl tas som buskagitation inför valet när den är som sämst.

För det första känns det bra att konstatera att vad avser det stöd som partierna får till sin interna verksamhet för utbildning med mera har bopartiet som enda parti valt att använda sin del till en fest.

För övrigt har jag uppfattat det som att alla partier tycker Ludvikafesten är ett bra arrangemang och är inte på något sätt hotad.

Inlägget från bopartiet tycker jag tyder på att utbildning och internt arbete torde vara en bra användning av de medel som kommunen ger partierna för att öka demokratin och deltagandet i det kommunala utvecklingsarbetet.

Annars är väl nivån på inlägget vad man kan förvänta sig av ett parti där partiledarens mest framträdande kulturella prestation är att ha figurerat i samband med illegal ölförsäljning.

Vad gäller utveckling av biografen sker detta i samverkan med den entreprenör som i dag bedriver biografverksamhet och gör detta på ett mycket bra sätt. Påståendet i insändaren är alltså lögn. En stor majoritet av partier anser att Ludvikaborna är värda ett kulturcentrum där biograf, teater, dans, konferenser och bib-liotek finns, vilket är skälet till den utveckling som nu pågår.

Slutligen försöker bopartiet genom populistiska och manipulativa manövrer blanda bort korten för att dölja hårda realiteter vad avser kommunal ekonomi.

Sanningen är att bopartiet står bakom ett förslag i fullmäktige som innebär att 3,5 miljoner kronor mindre finns att använda inför 2003 jämfört det förslag som majoriteten står bakom.

För kultur- och fritidsnämnden innebär bopartiets förslag 400 000 kronor mindre till kultur- och fritidsverksamhet.

Det torde stå klart för varenda människa att har man 3,5 miljoner mindre att disponera blir det än besvärligare för våra olika verksamheter att få det att fungera. Detta är vad bopartiets förslag innebär.

Slutligen, kära kommuninvån-are. I det handlingsprogram som vi från socialdemokraterna presenterar inför nästa mandatperiod och som ni snart får i era brevlådor vill vi bland annat förverkliga satsningen på ett centrum med dans, teater, film och bibliotek likväl som vi vill utveckla sporthallen och våra skolor.

Självklart kommer arrangemang som Ludvikafesten, med mera som finns i olika delar av vår kommun att finnas kvar och utvecklas. Vi brukar hålla vad vi lovar och göra det utifrån kravet på en ekonomi i balans.

ROGER STÅL,S, KOMMUNALRÅD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons