Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lottodragning styr fartgränser

Annons

Vore tacksam för ett förtydligande av hur ni tänker, som bestämmer fartgränserna för oss bilister. Jag färdas länsväg 624, från Källan österut till riksväg 66, Fagersta - Ludvika, så gott som varje dag.

För några år sedan så rätades och asfalterades vägen till en mycket fin väg, från där 70 kilometer började efter Gärdsjöbo, till den så kallade Skruttkurvan, strax före infarten till Bäckängsvägen, vid Tolvsbo. I dag råder det fortfarande 70 på denna fina nyrustade väg? Jag försöker hålla denna hastighet, men blir omkörd varje gång jag färdas här. Jag anser att 90 kilometer är att rekommendera hela vägen från Gärdsjöbo till 100 meter före den så kallade Skruttkurvan. Endast ett fåtal håller 70 i alla fall, det blir 90.

Sedan så har vi fått en fin rondell vid infarten till Smedjebacken. Här råder 70 genom rondellen?

Hur ska Ni kunna försvara denna höga hastighet genom en rondell? En riktig murbräcka har Ni kommunen lyckats gjuta i mitten, så att alla som halkar rakt fram får stora skador, både på människor som fordon. Observera, att kommer man från Smedjebacken, då gäller 50 genom rondellen. Nej, här ska farten dämpas till 50 genom rondellen, från alla håll.

Har mig veterligen aldrig sett en rondell där man kan passera med 70 kilometer i timmen.

Mr Papphammar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons