Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lösa hundar skrämmer!

Annons

Jag är rent ut sagt, väldigt irriterad, ledsen, förbannad och besviken på de människor som inte har uppsikt över sina hundar.

Häromdagen var jag ute och tränade i Stångtjärnspåret i Falun. När jag hade sprungit förbi bågskytteplan så möttes jag av två lösspringande hundar. De kom springande i en väldans fart emot mig. Jag blev rädd och fick stanna upp på grund av hundarnas framfart. Hundarna stod framför mig och skällde ursinnigt.

På grund av min rädsla för hundar så ställde jag mig alldeles blickstilla för att de inte skulle hoppa på mig.

Ägaren gick ett trettiotal meter bakom och när han såg vad som hände så kallade han in sina hundar. Efter ett litet tag så rusade hundarna tillbaka till sin ägare och stannade sedan där. Jag kunde då gå därifrån och efter ett tag så kunde jag fortsätta att jogga.

Vettskrämd men helskinnad.

Nu undrar jag om detta är bristande respekt mot den allmänna friden? Jag är själv rädd för hundar och det har jag varit sedan jag blev biten som liten grabb. Oftast när man säger det till folk som har hund så säger de att:

"Nämen, min hund är så snäll!"

Jag kan tala om att för en som är hundrädd så hjälper det inte att hunden är snäll.

Sen förstår jag inte heller varför man måste rasta sina hundar i ett område där folk idrottar och vill satsa på sin hälsa. Jag har också kunnat konstatera att lösa hundar är mycket vanligt. Hur är lagen egentligen? Ni hundägare, låt inte era hundar skrämma oss som känner sig illa till mods när vi stöter på era hundar. Försök att sätta er in i vår situation.

Jag har absolut ingenting emot dem som har hundar. Men, snälla, ni hundägare, håll era älsklingar kopplade och respektera att alla inte gillar hundar.

EN SOM SPORTAR MYCKET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons