Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppor och kultförklarade skadedjur

Annons

Svar till Etisk djur- och naturvän:

Nu har jag hängt bössan på väggen. Färdigjagat! Efter att ha läst signaturens insändare har fjällen fallit från mina ögon.

Att vi (en glesbygdsminoritet) dessutom fått hugga ved, ta skotern ut och fiska, ja att vi över huvud taget fått leva och bo i era skogar det är en storartad gest från er sida. Vi är tacksamma.

Jag förstår nu vad fel jag gjort, som skjutit oskyldiga djur för att få kött och päls. Man kan i dag köpa kött från köttfabrik, där oskyldiga djur levt inom fyra väggar.

Göds, fraktas och slaktas på ett djur- och naturvänligt sätt.

Dessutom etiskt och moraliskt, för den stora urbana majoriteten har ju behov av denna mat.

Entrecôten äter ju ni för att överleva, älgfärsen äter ju vi bara för vårt höga nöjes skull. Jag börjar nu också förstå vilken inskränkt och fördomsfull lantis jag varit, som inte förstått att det är skillnad på att utrota skadedjur som loppor och löss som är fula och äckliga, mot att utrota vackra, fascinerande och kultförklarade skadedjur, som kan vara spännande för besökande att få se.

Nu när Sverige är EU-land förstår jag att en ännu större majoritet vill upp hit, till sina skogar och till sina fjäll, för att uppleva naturen utan störande inslag av ursprungs- och lokalbefolkning. Jag hoppas ändå att ni än en tid låter oss bo och leva här i er natur.

MATS JOHANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons