Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lön för utfört arbete

Annons

Svar till: "Anställd inom äldreomsorgen":

Signaturen "Anställd inom äldreomsorgen", tar i en insändare fasta på den av Sveriges television Gävle-Dala presenterade principen om att en person som har riksdagsmannaarvode inte ska ha lön från arbeten vid sidan om sina politiska uppdrag. Vilket antagligen betyder att jag inte borde ta ut lön när jag i sommar jobbat som sjukskötare hos landstinget i tre veckor.

Det är en för mig helt ny princip. Jag tror att de flesta tycker att det är riktigt att få lön för utfört arbete. Relativt många riksdagsmän har något extra för sig utöver riksdagsmannaskapet; advokaten har något advokatuppdrag, egenföretagaren håller firman vid liv, några sitter i bolagsstyrelser och andra yrkesutövare jobbar extra på sina ordinarie jobb.

För detta får de ekonomisk ersättning. Därutöver har de flesta riksdagsmän ideella uppdrag, utan ekonomisk ersättning, i föreningar och partier.

Signaturen argumenterar för att jag inte ska ha någon lön från landstinget med att jag har uttalat att "Man får ju så mycket annat igen när man jobbar inom vård och omsorg och gör något för andra". Jag tycker fortfarande att mötet med människor i vården betytt så mycket för mig, att jag trots mager lön jobbat 20 år i vården. Däremot menar jag inte att vårdlönerna är tillräckliga, tvärtom, lönen borde och behöver bli högre. Men om både lönen och mötet med människor var dåligt skulle situationen naturligtvis vara betydligt värre.

ULRIK LINDGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons